• Driftsopplegg og lønnsomhet i kombinert melk- og kjøttproduksjon med bevaringsverdige storferaser 

      Johnsen, Hanne Margrete; Holene, Anna Caroline (Journal article, 2023)
      Landbruksøkonomer i NIBIO har undersøkt hvordan ulike tilpasninger i driftsopplegg slår ut på lønnsomheten i kombinert melk- og kjøttproduksjon med bevaringsverdige storferaser. Målet var å identifisere de viktigste faktorene ...
    • Driftsopplegg og lønnsomhet i melk- og kjøttproduksjon på bevaringsverdige storferaser 

      Johnsen, Hanne Margrete; Hjelt, Anna Landrø; Asheim, Leif Jarle; Ystad, Eystein (NIBIO Rapport, Research report, 2022)
      Hovedmålet for bevaringsarbeidet er å øke antall avlsdyr slik at rasene ikke lenger er utrydningstruet. Det er et mål at genmaterialet tas vare på i aktive driftsopplegg. Aktiv drift er avgjørende for at kunnskapen om ...
    • Driftsopplegg og lønnsomhet i spesialisert kjøttproduksjon med bevaringsverdige storferaser 

      Holene, Anna Caroline; Johnsen, Hanne Margrete (Journal article, 2023)
      Landbruksøkonomer i NIBIO har undersøkt hvordan ulike tilpasninger i driftsopplegg slår ut på lønnsomheten i spesialisert kjøttproduksjon med bevaringsverdige storferaser. Målet var å identifisere de viktigste faktorene ...
    • Konsekvensutredning av endring av krav i ny velferdsforskrift for storfe, svin, sau og geit 

      Bogstad, Marie Henriksen; Johnsen, Hanne Margrete; Hansen, Inger; Jørgensen, Grete Helen Meisfjord; Rustad, Lars Johan (NIBIO Rapport;, Research report, 2023)
      Den nye velferdsforskriften for klauvdyrene inneholder endringsforslag som vil kunne medføre store investerings- og driftskostnader for produsentene. Storfe- og svineproduksjonen vil trolig få størst kostnader i nominelle ...
    • Mer norsk frukt og grønt i offentlig sektor 

      Dombu, Siri Voll; Johnsen, Hanne Margrete; Kårstad, Signe; Pettersen, Ivar (NIBIO-rapport;8(34) 2022, Research report, 2022-03)
      Andelen norsk frukt og grønt i offentlige anskaffelser kan økes. Ifølge vårt anslag er norskandelen av frukt og grønt i offentlige innkjøp på ca. 20 prosent, og vi anslår at norskandelen i offentlig sektor er lavere enn ...